19.11.2014 у ОШ “Владислав Савић -Јан ” одржана акција “Спортски час за све Вас”

Дана 19.11.2014 године  у  ОШ „ Владислав Савић Јан“ у Крушевцу  , Спортски савез града Крушевца реализовао је акцију „Спортски час за све Вас“ која је намењена промоцији и популаризацији спорта и здравог начина живота код деце школског узраста.У акцији је активно учествовало шездесет  ђака ОШ„ Владислав Савић Јан“  . Акција је састављена из три дела ,у првом делу екипе састављене од ђака школе такмичиле су се у квизу знања о спорту  победник  је била  екипа „ Осмо три  „ са укупно освојених  60 бодова. Свим учесницима квиза подељене су робне награде у виду кондиторских производа спонзора акције фирме „Мини Пани“.

DSC05740

 

DSC05744

 

DSC05754

У другом делу акције присутним ученицима обратио се тренер Атлетског клуба Крушевац Александар који је присутне ђаке упознао са радом клуба и условима за бављењем атлетиком у Крушевцу ,стављајући акценат на све боље услове у граду Крушевцу који на пролеће добија професионалну тартан стазу  и тартан на трим стази на Багдали.

У трећем делу акције на постављеном полигону програма “Kids atletics“ ђаци ОШ“Владислав Савић Јан “ опробали су се у пар штафетних трка.

DSC05765

Морамо нагласити да је  ОШ“Владислав Савић Јан“ у свом довришту школе некада имала стазу за трчање са подлогом од шљаке ,да је тренутно стаза  урасла у траву и да је обавеза школе и Спортског савеза града Крушевца да у будућем периоду учине напоре како би се стаза обновила и ставила у функцију школског спорта.

DSC05770