02.06.2016 у ОШ”Свети Сава “одржана акција Спортског савеза града Крушевца ” У спорт из базе”

Спортски савез града Крушевца је по плану и  програму рада за 2016 годину 02.06.2016 године у ОШ“ Свети Сава“ у Читлуку организовао  манифестацију „У спорт из базе“ као девету акцију од  18 које ће бити организоване  у основним школама на територији града Крушевца до краја 2016 године.

DSC09030

Координатор за школски спорт Спортског савеза града Крушевца Миомир Милинчић поздравио је присутне ученике и наставнике истакавши велики значај базичних спортова у развоју једног спортисте и утицају на  његово здравље , том приликом Спортски савез града Крушевца Основној школи „Свети Сава“ донирао је лопте за кошарку и одбојку.

DSC09033

У трајању једног часа физичке културе премијерно је пројектован седамнаестоминутни документарни филм о базичним спортовима који је специјално урађен  за ову прилику од стране Спортског савеза града  Крушевца, презентацију  спорта извршио је тренер атлетике Александар Јовановић тренер АК“Крушевац“  након чега су присутни  ђаци учествовали у спортској питалици. Учесницима спортске питалице подељене су дипломе.

DSC09044

У акција је учествовало 90 ђака ОШ“Свети Сава“ узраста  од 1 до 4 разреда .

DSC09052

Циљ акције је подизање свести о спорту, здравом начину живота, промоција базичних спортова ( атлетика, пливање, гимнастика) и промоција потенцијала града Крушевац у области   базичних спортова.