17.09.2016 одржана рекреативна вожња бициклима до планине Јастребац

Дана 17.09.2016 године Спортски савез града Крушевца и Клуб за планински бициклизам „Бела стена“ у оквиру манифестације „Европска недеља мобилности“ коју реализује Град Крушевац организовали су рекреативну вожњу бициклама на релацији Крушевац-Јастребац-Крушевац.Скуп бициклиста био је испред тржног центра „Рода“ у Крушевца који је био и полазна тачка за око тридесетак бициклиста који су кренули на ову вожњу.

IMG_0006 Укупна траса је била дуга око четрдесет километара најмлађи учесник који је извезао вожњу био је стар само седам година.

IMG_0019

IMG_0016 Бициклисти су трасу од „ТЦ „Рода“ до језера на Јастребцу дугу око 20 километара од којих неких 8 км у успону извезли за 64 минута активне вожње.

IMG_0010 Код језера на планини Јастребац уследило је окрепљење у виду флаширане воде и кондиторских производа које је обезбедио Клуб за планински бициклизам „Бела стена“ а пауза од сат времена била је превелика за професионалне возаче „Беле стене“ а уједно и потаман за рекреативне возаче бицикала. Након тога рекреативна експедиција кренула је ка Крушевцу и за неких 50 минута стигла на одредиште код ТЦ“Рода“ у Крушевцу. За безбедност у току вожње бринула су се два саобраћајна полицајца на моторима и једно возило хитне помоћи које је ишло у пратњи, а за техничку помоћ возачима Клуб за планински бициклизам „Бела стена“ обезбедио је возило за техничку помоћ бициклистима .

IMG_0022 Уз изваредне временске услове неколицина крушевачких ентузијаста и љубитеља бициклизма реализовала је успешно ову активност а представници Клуба за планински бициклизам „Бела стена“ најавили су сличне рекреативне  акције у будуће.