09.11.2016 године у ОШ”Драгомир Марковић” одржана акција Спортског савеза града Крушевца “У спорт из базе”

Спортски савез града Крушевца је по плану и  програму рада за 2016 годину 09.11.2016 године у ОШ“ Драгомир Марковић“ организовао  манифестацију „У спорт из базе“ као четрнаесту  акцију од  18 које ће бити организоване  у основним школама на територији града Крушевца до краја 2016 године. Технички секретар Спортског савеза града Крушевца Александар Николић поздравио је присутне учеснике и наставнике истакавши велики значај базичних спортова у развоју једног спортисте и утицају на  његово здравље , том приликом Спортски савез града Крушевца Основној школи „Драгомир Марковић“ донирао је лопте за кошарку,фудбал , одбојку и рукомет. Испред градске управе Крушевац присутне ђаке , учитеље и представнике школе ОШ“Драгомир Марковић“  поздравила  је г-ђа Љиљана Кнежевић градски већник за спорт градске управе Крушевац истакавши значај спорта и његове редовне примене у школским и ваннаставним активностима .

DSC00538

У трајању два  школска часа у медијатеци школе  пројектован је седамнаестоминутни документарни филм о базичним спортовима који је специјално урађен  за ову прилику од стране Спортског савеза града  Крушевца, презентацију  спорта извршио је тренер атлетике Александар Јовановић тренер АК “Крушевац“  након чега су присутни  ђаци учествовали у спортској питалици.

DSC00558

DSC00561 Учесницима спортске питалице додељене су дипломе. У акција је учествовало 150 ђака ОШ“Драгомир Марковић“ другог разреда .Циљ акције је подизање свести о спорту, здравом начину живота, промоција базичних спортова ( атлетика, пливање, гимнастика) и промоција потенцијала града Крушевац у области   базичних спортова.