06.05.2017 одржана рекреативна бициклистичка вожња

Дана 06.05.2017 године у организацији Спортског савеза града Крушевца, Клуба за брдски бициклизам „Бела стена“ и Спортског савеза особа са инвалидитетом Крушевац одржана је рекреативна бициклистичка вожња. Због лоших временских услова није извезена планирана траса Крушевац-Јастребац-Крушевац, већ је деоница скраћена до  подјастребачког села Буци.

KPB Bela stena,Sportski savez grada Krusevca Sportski savez OSI Krusevac 59 foto Sofija Babovic Vecernje Novosti

Akcija Biciklom na Jastrebac KPB Bela stena,SSGK i SS OSI Krusevac 23 foto S.Babovic Vecernje NovostiУ вожњи је учествовало двадесетак љубитеља бициклизма који су и поред нестандардних услова за вожњу промовисали ову врсту рекреације.

Akcija Biciklom na Jastrebac KPB Bela stena,SSGK i SS OSI Krusevac 297 foto S.Babovic Vecernje Novosti

Специфичност ове вожње одгледа се у томе што је по први пут у Крушевцу вожена тандем бицикла (двосед) коју су возили Милош Лукић председник Клуба за брдски бициклизам „Бела стена“ и параспортиста Спортског савеза особа са инвалидитетом Крушевац Дарко Марисављевић којима је ово уједно била и почетна припрема за државно првенство.

KPB Bela stena,Sportski savez grada Krusevca Sportski savez OSI Krusevac 57 foto Sofija Babovic Vecernje Novosti Деоница од 25 километара пређена је за 90 минута са две мање паузе. Иначе ово је прва овогодишња рекративна бициклистичка вожња од пет планираних а које ће бити вожене свакога месеца до краја октобра 2017 године.1