26.08.2017 у селу Здравиње одржано “Чарапанско надметање”

Дана 26.08.2017 године Спортски савез града Крушевца у сарадњи са месном заједницом Здравиње на спортском терену крај месне заједнице Здравиње одржао је спортско рекреативну манифестацију „Чарапанско надметање“ као саставни део културне манифестације „Звездано Здравиње“. Друга  овогодишња манифестације у крушевачким селима  која промовише развој рекреативног спорта и старих  спортских вештина одржана је пред око триста гледалаца са учешћем педесетак такмичара који су се надметали у следећим дисциплинама „Чарапанског надметања“ ( скоку у даљ из места, бацању камена с рамена, трци у џаковима на 20 метара, чарапанској трци на 30 метара, надвлачењу штапа и надвлачењу конопца).

1

IMG_0224

Најуспешнији такмичари у поменутим дисциплинама били су:

Дисциплина „скок у даљ из места „ категорија узраста до 12 година  најуспешнији такмичари били су

1.место Петровић Виктор дужина скока 1,85 метара

2.место Гајић Филип дужина скока 1,75 метара

3.место Емилија Обрадовић дужина скока 1,60 метара

Дисциплина „бацање камена с рамена „категорија сениори ( камен тежак 7,2 кг ) најуспешнији такмичари били су :

1.место Живановић Бобан дужина бацања  9,45 метара

2.место Александар Јаблановић дужина бацања 9,35 метара

3.место Миленковић Горан дужина бацања 9,20 метара

Дисциплина „трка у џаковима на 20 метара „  у конкуренцији такмичара до 10 година старости најуспешнији такмичари били су

1.место Виктор Петровић

2.место Филип Гајић

3 место Борис Марковић

Дисциплина „надвлачење штапа „категорија сениори  најуспешнији такмичари били су :

IMG_0217

IMG_0220

1.место Живановић Бобан

2.место Миленковић Горан

3.место Јаблановић Александар

У дисциплини„надвлачење конопца „категорија сениори  пријављено је било 4 екипа ( једну екипу чинило је  5 чланова) ,након надметања распоред екипа је био следећи:

IMG_0227

  1. место  екипа „Прежа прес“
  2.  место екипа“Лако ћемо“
  3. место екипа“Слабићи“
  4. место екипа“Ветерани Љубића“

Манифестацији су присуствовали начелник градске управе града Крушевца г-дин Иван Анђелић ,председник Спортског савеза града Крушевца г-дин Бојан Обрадовић,гости из Љубића,мештани Здравиња и околних села. Најуспешнијим такмичарима надметања  додељене су дипломе. Домаћин месна заједница Здравиње се својски потрудила да ова манифестација добије један препознатљив етно карактер јер је осим „Чарапанског надметања“ у истом периоду на истом простору крај месне заједнице Здравиње организовано такмичење  у спремању гулаша у котлићима ,такмичање у избору најбоље препеченице и наступ етно групе из „Љубића“ што је привукло велику пажњу мештана и гостију из околних села.

Караван „Чарапанско надметање „ Спортског савеза града Крушевца се 02.09.2017 године сели у село Велики Купци које ће  по други пут бити домаћин овог надметања.