Kruševac pobednik kros serije RTS-a za 2013 godinu

U 27 trka ciljem je prošlo 1605 trkača, najviše u ovogodišnjoj Kros seriji RTS-a. Kruševac je briljantno organizovao takmičenje u Memorijalnom centru “Slobodište”. Nije bilo lako ni trasirati stazu, ni ugostiti armiju trkača i gostiju iz cele zemlje. Međutim, kad ne manjka volja, sve se može. Gradski i sportski poslenici Kruševca potvrdili su da s pravom žele i epitet atletskog grada. U tom smislu, privodi se kraju izgradnja atletskog stadiona, što je danas potvrdio i  gradonačelnik Bratislav Gašić. Njegovi i gosti Krosa RTS-a bile su i atletske legende – Vera Nikolić, Slobodan Branković, Dragan Zdravković, Dane Korica i Slobodan Popović – ali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je, opet, istakao značaj ovakve priredbe za pravilan razvoj dece, kao i predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

     U glavnim trkama očekivana pobeda Amele Terzić i, pomalo, neočekivana Gorana Nave.
      Na stazi od 6000 metara, Amela Terzić je i po četvrti put pobedila na ovogodišnjoj Kros seriji i zasluženo ponela Veliku nagradu Radio Beograda. Drugo mesto zauzela je Sonja Stolić, a treće Jelena Mimić.
     U nadmetanju seniora na 10000 metara slavio je Goran Nava. Neočekivano je doputovao iz Sent Morica i, bez obzora što je specijalista za srednje pruge, održao je lekciju ostalim dugoprugašima. U svakom času je znao šta valja činiti. Iskoristio je slabost, posebno Mirka Petrovića, i manirom iskusnog asa trijumfovao ispred Velimira Bojovića, jedinog raspoloženog rivala. Treće mesto pripalo je veteranu Goranu Stojiljkoviću.
     Takmičenje su budno pratili i savezni kapiten Slobodan Popović i njegov zamenik Dragiša Kuzmanović.
     “Ništa se spektakularno nije dogodilo. Znali smo ko je ko i, praktično, otklonili sve dileme oko sastava reprezentacije koja će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu u krosu, 8. decembra u Beogradu.” – u glas je saopštio čelni tandem državnog tima.