03.05.2018 у ОШ”Нада Поповић” одржано тестирање моторичких способности ђака

Спортски савез града Крушевца у сарадњи са партнерима Фитнес клубом “Хомоспортикус” и Атлетским клубом “Крушевац”  у складу са програмом рада за 2018 годину  реализује  пројекат „Тестирање моторичких способности ђака четвртог разреда основних школа са територије града Крушевца”. У програму физичког васпитања јасно се истиче да је „ циљ физичког васпитања да разноврсним и систематичким моторичким активностима, у повезаности са осталим васпитно, образовним подручјима допринесе развоју личности ученика.

IMG_0002

IMG_0005 (1)

 IMG_0006

Треће  тестирање од 18 планираних реализовано је 03.05.2018 године у ОШ”Нада Поповић ” са ђацима  једног одељења  четвртог разреда. 
За праћење физичког раста и састава тела извршена су мерења телесне висине и телесне масе ученика на основу којих ће се израчунати (индекс телесне масе).

davЗа праћење  развоја моторичких способности извршена су тестирања : агилности- тест чунасто трчање 4 х 10 метара, за процену мишићне снаге – тест скок у даљ из места, за процену издржљивости у мишићној снази – тест лежање –сед за 30 секунди.