04.09.2018 одређен датум одржавања “Малог сајма спорта” у Крушевцу

 Град Крушевац и Спортски савез града Крушевца  посетили  су представници Спортског савеза Србије (ССС) – Горан Маринковић, генерални секратар ССС и Немања Светличић, директор Спортског сајма, а поводом оргнизаовања”Малог сајма спорта” у Крушевцу.Пријем за госте приредила је заменик градоначелника Весна Лазаревић са сарадницима.

2_434x295_d718d4b5c0f403cb84bb8b4cc19681ca

Ове године Спортски савез Србије у 6 градова организује “Мали сајам спорта” као увод и најаву за “Сајам спорта” који се сваке године одржава Београду . Договорено је да Крушевац буде  организатор 01.10.2018. године. Место одржавања биће Мичетов стадион ( у случају кише Хала спортова).

 

Поздравивши присутне заменик градоначелника Весна Лазаревић је истакла да је Крушевац град спорта и град младих, а да је задњих 6 година доста уложено у инфраструктуру. „Ми, као локална самоуправа, подржавамо оваква и сва слична дешавања посвећена спорту, физичкој култури и здравом начину живота деце и омладине. У потпуности стојимо иза разлога организовања оваквог догађаја – популаризација спорта код наших најмлађих суграђана“.

 Горан Маринковић, генерални секратар ССС се захвалио локалној самоуправи и Спортском савезу Крушевац што су препознали циљ ове акције, као и на показаној спремности за организацију оваквог једног Сајма. „Крушевац смо препознали на основу досадашњих успеха у спорту, на основу изванредне инфраструктуре за бављење свим спортовима, као и на веома успешном раду овдашњег Спортског савеза. Надам се да ће овај Сајам у Лазаревом граду бити један од најуспешнијих и најпосећенијих који су се до сада одржали“.

Предраг Миленковић, помоћник градоначелника и Бојан Обрадовић, председник Спортског савеза Крушевац напоменули су  да је ово прилика да се са радом спортских организација којепостоје на територији Крушевца упознају ученици од 1. до 4. разреда основне школе за које ће обезбедити и организована посета Сајму.