08.09.2018 одржана су “Чарапанска надметања” у селима Рибаре и Купци

У оквиру манифестације „Спортско лето 2018“ Спортски савез града Крушевца дана 08.09.2018 године одржао је манифестацију „Чарапанско надметање-народни вишебој „ у селу Рибару и селу Купци. „Чарапанско надметање“ традиционално је такмичење које Спортски савез града Крушевца већ пету годину за редом организује на сеоском подручју града Крушевца.Представници месних заједница Рибаре и Купци за ову прилику припремили су наступе њихових фолклорних група.

DSC02373

DSC02405Надметање обухвата такмичења у  шест дисциплина (бацању камена с рамена,скоку у даљ из места,трци у џаковима, чарапанској трци на 30 метара, надвлачењу штапа и надвлачењу конопца.). Најуспешнијим појединцима и екипама “Чарапанског надметања додељене су дипломе.

Караван „Чарапанског надметања“ се 15.09.2018 године сели у село Бела Вода у ком ће се одржати последње овогодишње надметање .

У селу Рибаре у оквиру манифестације „Сајам сеоског туризма,здраве хране и народног стваралаштва „ у порти цркве организовано је надметање у коме је учествовало око педесетак присутних мештана и туриста најуспешнији такмичари по дисциплинама били су:

DSC02393

DSC02385

DSC02382У  трци у џаковима најуспешнија била је Павловић Мирјана, у надвлачењу конопца најуспешнија је била екипа „Јастребачки соколови, у надвлачењу штапа најуспешнији је био Стојановић Владета, у бацању камена с рамена најуспешнији је био Душан Калановић са хицем од 8,30 метара, у скоку у даљ из места са скоком од 2,30 метара најуспешнији је био Стојковић Владимир.

У селу Купци на отвореном фудбалском терену крај Расине већ трећу годину за редом организовано је надметање. У присуству двеста мештана од којих су већину чинила деца основношколског узраста одржано је најмасовније „Чарапанско надметање ове године, а најуспешнији такмичари надметања били су:

DSC02442

DSC02416

DSC02437У  трци у џаковима најуспешнија била је Хелена Максимовић, у надвлачењу конопца најуспешнија је била екипа „Три пушке „ у мушкој и „Крофнице „у женској конкуренцији, у надвлачењу штапа најуспешнији је био Благојевић Зоран, у бацању камена с рамена најуспешнији је биоМихајло Медић бацивши камен 8,30 метара, у скоку у даљ из места са скоком од 2,51 метара најуспешнији је биоЋирковић Владимир.