01.10.2018 у крушевцу одржан “мали сајам спорта”

Крушевац је један од шест градова у Србији који је  одабран од Стране Спортског савеза Србије да ове године буде домаћин  „Малог сајам Спорта“. Дана 01.10.2018 године у организацији Спортског савеза Србије, Града Крушевца и Спортског савеза града Крушевца одржан је „Мали сајам спорта“ у Крушевцу на атлетско –фудбалском блоку Спортског центра Крушевац. Крушевљани су имали прилику да се упознају са 37 спортова које су представљале 53 спортске организације које су се показале у пуном капацитету. По лепом и сунчаном дану окупио се велики број грађана а највише деце основношколског узраста. Посета сајму била је организована од стране Школске управе Крушевац и Предшколске установе „Ната Вељковић“.

IMG_0049

DSC02530IMG_0005

DSC02534

Сајам је почео у 11 часова ,у 12 часова на „Малом сајму спорта „ присутнима се обратила градоначелница Града Крушевца г-ђа Јасмина Палуровић која је истакла значај ове манифестације за град Крушевац и позвала децу и ђаке да се баве спортом и препознају неки од спортова као своју будућу активност.

IMG_0059

DSC02512

Крушевац је имао велику част да „Мали сајам спорта“ обиђе и свечано отвори председник Спортског савеза Србије г-дин Давор Штефанек олимпијски шампион у рвању,  који је истакао значај бављења спортом и позвао садашње и будуће крушевачке спортисте да марљиво тренирају и пожелео им да се једнога дана нађу на олимпијском трону.

IMG_0018

IMG_0027

Малом сајму спорта „ присуствао вали су представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије , генерални секретар Спортског савеза Србије г-дин Горан Маринковић, директор „Сајма спорта“ г-дин Немања Светличић, председник Спортског савеза града Крушевца Бојан Обрадовић .Након свечаног отварања „Малог сајма спорта“ , предшколци  Предшколске установе „Ната Вељковић“ из Крушевца , предшколска васпитна група из  вртића „Лептирић“ истрачала је ревијалну  трку на 100 метара у мушкој и женској конкуренцији.

IMG_0047

DSC02527Сајам је био бесплатан за све грађане и имао је за циљ промоцију, популаризацију и афирмацију спорта.

По процени организатора „Мали сајам спорта“ у Крушевцу обишло је више од 2500 деце, ђака и грађана Крушевца  чиме је испуњена оправданост одржавања оваквих спортско промотивних манифестација.