31.10.2018 у ОШ “Жабаре” одржано тестирање моторичких способности ђака

Спортски савез града Крушевца у сарадњи са Фитнес клубом “Хомоспортикус”  у складу са програмом рада за 2018 годину  реализује  пројекат „Тестирање моторичких способности ђака петог разреда основних школа са територије града Крушевца”. У програму физичког васпитања јасно се истиче да је „ циљ физичког васпитања да разноврсним и систематичким моторичким активностима, у повезаности са осталим васпитно, образовним подручјима допринесе развоју личности ученика.

IMG_0197

IMG_0189

IMG_0181Дванаесто  тестирање од 18 планираних реализовано је 31.10.2018 године у ОШ”Жабаре ”  у Жабару са ђацима  два одељења  петог разреда.  Тестирање је одржано на отвореним спортским теренима ОШ „Жабаре“.Том приликом Спортски савез града Крушевца Основној школи „Жабаре“ донирао је лопте за фудбал,кошарку,рукомет и одбојку.
За праћење физичког раста и састава тела извршена су мерења телесне висине и телесне масе ученика на основу којих ће се израчунати (индекс телесне масе).

IMG_0191

За праћење  развоја моторичких способности извршена су тестирања : агилности- тест чунасто трчање 4 х 10 метара, за процену мишићне снаге – тест скок у даљ из места, за процену издржљивости у мишићној снази – тест лежање –сед за 30 секунди.

IMG_0195