29.03.2019 одржан семинар за едукацију наставника физичког образовања и спортских стручњака

Дана 29.03.2019  године у организацији Спортског савеза града Крушевца  у просторијама Центра за стручно усавршавање Крушевац одржан је  семинар за стручно усавршавање спортских стручњака и наставника физичког васпитања у присуству шездесетак наставника физичког образовања и спортских стручњака.

Спортски савез града Крушевца 2018 године у 17 основних школа на територији града Крушевца реализовао је тестирање моторичких способности ђака четвртог и петог разреда по једног одељења из сваке школе. Циљ нам је био да утврдимо моторички статус ђака и да на основу добијених резултата покренемо нове програме који ће се тицати побољшања моторичког статуса ђака у циљу побољшања здравља и потенцијала за  њихово укључивање у спорт.

Предавач на семинару био   je  редован професор Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду:

IMG_0019

Проф. др. Миливој Допсај – са називом предавања “Анализа резултата тестирања основно школске деце града Крушевца: дијагностификовање стања физичког развоја и физичких способности у функцији потенцијала за развој спорта“

IMG_0015

IMG_0013

Семинар је био  бесплатан за све учеснике и сви учесници семинара добили су сертификате.

Слично истраживање урадио је Завод за спорт и медицину спорта из Београда 2016 године па су подаци које смо добили упоредиви.

Ове године наш пројекат проширен је сарадњом са проф. др. Миливојем Допсајем редовним професором  Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду који ће координирати  и анализирати даља истраживања у вези пројекта . Тестирања која се буду радила у 2019 годину биће обухватнија са циљем да се направи програм града Крушевца за дијагностиковање, анализу и усмеравање ђака на основу моторичких способнасти  у одређене области спорта, у циљу укључивања што већег броја деце у спорт и постизања врхунских спортских резултата што представља јединствен пројекат ове врсте у Србији.