14.12.2016 године у ШОСО”Веселин Николић” одржана завршна акција манифестације “У спорт из базе”

Спортски савез града Крушевца је по плану и  програму рада за 2016 годину 14.12.2016 године у ШОСО “Веселин Николић“ у Крушевцу организовао  манифестацију „У спорт из базе“ као завршну овогодишњу  манифестацију  која је била организована  у основним школама на територији града Крушевца у  2016 години. Технички секретар Спортског савеза града Крушевца Николић Александар  поздравио је присутне ученике и наставнике истакавши велики значај базичних спортова у развоју једног спортисте и утицају на  његово здравље, том приликом Спортски савез града Крушевца ШОСО „Веселин Николић“ донирао је лопте за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку.

DSC00735

У трајању једног часа физичке културе премијерно је пројектован седамнаестоминутни документарни филм о базичним спортовима који је специјално урађен  за ову прилику од стране Спортског савеза града  Крушевца,  након чега су присутни  ђаци учествовали у спортској питалици. Учесницима спортске питалице подељене су дипломе.

DSC00741

DSC00742

У акција је учествовало 45 ђака ШОСО “Веселин Николић“ узраста  од 1 до 6 разреда . Циљ акције је подизање свести о спорту, здравом начину живота, промоција базичних спортова ( атлетика, пливање, гимнастика) и промоција потенцијала града Крушевац у области   базичних спортова.