4.11.2013 održana sportska manifestacija “Inkluzija kroz sportske aktivnosti”

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac sa svim udruženjima  osoba sa invalidtetom i Sportskim društvom “Palestra”iz Kruševca organizovao je sportska dešavanja.

Današnji dan trodnevnog obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom bio je posvećen sportu.

Klub sedeće odbojke “Smeč” iz Beograda, aktuelni šampion države kao gost  Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca , prezentovao je ovaj paraolimpijski sport  . Njihov “protivnik” bio je odbojkaški klub “Napredak 037” iz Kruševca.

Prema rečima  Dejana Ivanovića, predsednika Sportskog saveza osoba sa invaliditetom  Kruševca, koji je osnovan u septembru ove godine, ova prezentacija predstavlja deo programa inkluzije kroz sportske aktivnosti i prvu akciju novoformiranog saveza.Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac će se u budućem periodu fokusirati na poboljšanje kvaliteta i kvantiteta sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom u Kruševcu .

Nadmetanju u sedećoj odbojci prisustvovao je i gradonačelnik Bratislav Gašić koji se tom prilikom i obratio učesnicima meča i članovima Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Kruševca. On je istakao brigu lokalne samouprave i podršku koja se iskazuje ovim udruženjima, kao i stvaranju mogućnosti za njihovo što aktivnije i kvalitetnije uključivanje u život lokalne zajednice.

 

dekiOdbojkasi_invalidi3Odbojkasi_invalidi