боћање нова спортска грана у крушевцу

Спортски савез града Крушевца пружио је техничку помоћ при оснивању Боћарског удружења”Цар Лазар” које је су основали крушевљани, крајишници који се већ петнаестак година уназад окупљају и у неформалном спортско рекреативном дружењу развијају овај спорт. Крушевац ће бити богатији за још један нови спорт  и још једну нову спортску организацију, чиме ће и могућност за развој спортско рекртеативних активности бити веће а посебно код старијих суграђана.
1234
Tехнички секретар Спортског савеза града Крушевца Александар Николић предао је новоизабраном председнику и заступнику Боћарског удружења “Цар Лазар” г-дину Сави Ђаковићу документацију за регистрацији удружења  коју је као техничку помоћ  након одржане оснивачке скупштине удружења израдила стручна служба Спортског савеза града Крушевца и пожелео успешан рад на промоцији и популаризацији боћања у Крушевцу.

bocanjeГ-дин Сава Ђаковић том приликом је истакао да су љубитељи боћања у Крушевцу задњих петнаестак година неговали традицију својих предака који су из Крајине донели овај спорт у Крушевац. Г-дин Сава Ђаковић је истакао да ће Боћарско удружење “Цар Лазар” у будућем периоду у сарадњи са локалном самоуправом радити на добијању дозволе и изради једног терена за боћање у складу са нормама које би служило за обављање спортско-рекреативних и такмичарских  боћарских дешавања у Крушевцу .