Проглашени најуспешнији спортисти,најуспешније екипе и најуспешнији тренер града Крушевца за 2020 годину

Стручна комисија Спортског савеза града Крушевца  је након поднетих апликација спортских организација са територије града Крушевца  по  расписаном “Јавном позиву  за избор најуспешнијих спортиста, екипа и тренера  града Крушевца за 2020 годину”  коју је расписао Спортски савез града Крушевца  у периоду 12-22.01.2020 године, пристигле  апликације  са пратећом документацијом  систематизовала и у складу са „Правилником о избору најуспешнијих екипа и спортиста града Крушевца” Спортског савеза града Крушевца бодовала и рангирала . Спортски савез града Крушевца овом приликом проглашава најуспешније спортисте,екипе и тренера града Крушевца у 2020 години  по основу постигнутих спортских резултата остварених у 2020 години.

Спортски савез града Крушевца за најуспешније у 2020 години  проглашава:

КАТЕГОРИЈА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ДОБИТНИКА/СПОРТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА
најуспешнији сениор  града Крушеца у 2020 години Владимир Бачанин

Парглајдинг клуб Аир 037

најуспешнија сениорка града Крушевца у 2020 години Катарина Манић

Планинарско спортски клуб Јастребац

најуспешнији јуниор града Крушевца у 2020 години Сергеј Лукић

Бадминтон клуб Змајеви

најуспешнија  јуниорка  града Крушевца у 2020 години Марија Судимац

Бадминтон клуб Змајеви

најуспешнији кадет  града Крушевца у 2020 години Вук Вукајловић

Боксерско удружење БК КШ 037

најуспешнија кадеткиња  града Крушевца у 2020 години Ања Недељковић

Атлетски клуб Крушевац

најуспешнији  пионир  града Крушевца у 2020 години Алекса Радовановић

Бадминтон клуб Змајеви

најуспешнија пионирка града Крушевца у 2020 години Дарија Живковић

Атлетски клуб Крушевац

најуспешнији спортиста особа са посебним потребама  града Крушевца (Специјална олимпијада Србије) у 2020 години Сашка Вујичић

Спортски клуб за децу и омладину са посебним потребама Палестра

најуспешнија сениорска екипа  града Крушевца у 2020 години Бадминтон клуб Змајеви

 

најуспешнија млада екипа града Крушевца у 2020 години Стонотениски клуб Напад

 

најуспешнији спортиста особама са инвалидитетом  града Крушеца у 2020 години Сандра Алексић

Спортски савез особа са инвалидитетом Крушевац

најуспешнији тренер града Крушевца у 2020 години Драган Антић

Бадминтон клуб Змајеви

 

 

ОПИС ПОСТИГНУТИХ РЕЗУЛТАТА  НАЈУСПЕШНИЈИХ СПОРТИСТА, НАЈУСПЕШНИЈИХ ЕКИПА И НАЈУСПЕШНИЈЕГ ТРЕНЕРА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 

НАЈУСПЕШНИЈИ СЕНИОР ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

Владимир Бачанин члан Параглајдинг клуба „Аир 037“

На сениорском државном првенству у параглајдингу у дисциплини прелет (extreme class) у организацији Ваздухопловног савеза Србије на Државном првенству одржаном на Копаонику септембра 2020 године освајач је златне медаље и титуле националног шампиона за 2020 годину у овој дисциплини. За постигнуте спортске резултате у параглајдингу  добитник је најзначајнијег признања “златног  орла” Ваздухопловног савеза Србије као најуспешнији такмичар у индивидуалним дисциплинама у оквиру такмичења у организацији Ваздухоловног савеза Србије.

 

НАЈУСПЕШНИЈА СЕНИОРКА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

Катарина Манић чланица Планинарско спортског клуба „Јастребац“

На државном првенству  Планинарског савеза Србије  у брзом ходању и трчању у планинарским условима у 2020 години освајач је 2. место у дисциплини трекинг (брзо ходање и трчање у планинским условима).Катарина Манић је члан женске трекинг екипе ПСК Јастребац Крушевац која је освојила треће екипно место у генералном пласману у сезони 2020. у конкуренцији 22 клуба из Србије у организацији Планинарског савеза Србије.

 

НАЈУСПЕШНИЈИ ЈУНИОР ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

Сергеј Лукић члан Бадминтон клуба „Змајеви“

Члан  јуниорске селекције бадминтон  репрезентације Србије. У 2020 години  освајач трећег места и бронзане медаље  на Европском јуниорском првенству у бадминтону у дисциплини дубл. Освајач је три сребрне медаље на јуниорском државном првенству Србије у бадминтону  и бронзане медаље на сениорском државном првенству.На европској јуниорској ранг листи најбољи пласман му је 3. место у синглу и 6. место у дублу.На светској јуниорској ранг листи најбољи пласман је 9. место у дублу и 15. место у синглу.

 

НАЈУСПЕШНИЈА ЈУНИОРКА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

Марија Судимац чланица Бадминтон клуба „Змајеви“

Члан јуниорске и сениорске  репрезентације Србије у бадминтону. У 2020 години освајач трећег места и бронзане медаље на Европском јуниорском првенству у синглу. На државном првенству Србије у бадминтону 2020 године освајач је две златне и једне бронзане медаље на јуниорском државном првенству и две сребрне и једне бронзане медаље на сениорском државном првенству.На европској јуниорској ранг листи најбољи пласман јој је 7. место у синглу .

На светској јуниорској ранг листи најбољи пласман је  11. место у синглу.

 

НАЈУСПЕШНИЈИ КАДЕТ ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

Вук Вукајловић члан Боксерског удружења „БК КШ 037“

Члан кадетске репрезентације Србије. Освајач златне медаље са државног првенства Србије у Боксу у категорији до  55   кг. Члан екипе БК КШ 037 која је освојила друго екипно место у бокс регионалној Шумадијско поморавској лиги.

 

НАЈУСПЕШНИЈА КАДЕТКИЊА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Ања недељковић чланица Атлетског клуба „Крушевац“

Чланица кадетске  атлетске репрезентације Србије ,Првенство Балкана у ходању на путу- Украјина 2020  9.место, Остварени резултати у 2020 години : Првенство Србије у ходаљу на путу: 1.место- 5 км,Првенство Србије у ходању на стази:1.место-5км,Првенство Србије у дворани за сениорке-ке 3.место-3км ходање,Првенство Србије у дворани за старије јуниоре-ке 1.место-3км ходање,Првенство Србије у дворани за млађе јуниоре-ке 1.место-3км ходање

 

НАЈУСПЕШНИЈИ ПИОНИР ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Алекса Радовановић члан Бадминтон клуба „Змајеви“

Члан бадминтон  репрезентације Србије до 13 и до 15 година. У 2020 години освајач сребрна медаља на Државном првенству до 13 година у синглу и бронзане медаље у конкуренцији  до 15 година у дублу.

 

НАЈУСПЕШНИЈА ПИОНИРКА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Дарија Живковић чланица Атлетског клуба „Крушевац“

У 2020 години остварила следеће спортске резултате на првенству  Србије за старије пионире-ке освајач :1.место-100м, 2.место- 60м.  На првенству  региона Централне Србије за старије јуниоре освајач :2.место- 100м.  На првенству региона  Централне Србије за ст.пионире освајач :1.место-60м,1.место-штфета 4х100м.  На првенству региона  Централне Србије за млађе јуниорке освајач : 1.место- 100м

 

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТА ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ (Специјална олимпијада Србије) 

 

Сашка Вујичић чланица Спортско клуба за децу и омладину са посебним потребама „Палестра“  из Крушевца .

Као члан екипе Палетра освајач је 1.место у фудбалу на Државном првенству Специјалне Олимпијаде Србије за 2020.год

 

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТСИСТА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ГРАДА КРУШЕВЦА

У 2020 ГОДИНИ

Сандра Алексић чланица Спортског савеза особа са инвалидитетом КрушевцаНа појединачном  државном првенству  Србије  у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Србије за слепе и слабовиде у куглању 2020  освајач је 3.места  и бронзане медаље.

 

НАЈУСПЕШНИЈА СЕНИОРСКА ЕКИПА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Бадминтон клуб „Змајеви“

На сениорском екипном Државном превенству Србије у бадминтону 2020 године  Бадминтон клуб Замајеви освојио је  3 медаље: златну у конкуренцији женских екипа, сребрну у мешовитој конкуренцији и бронзану у мушкој конкуренцији. На сениорском појединачном Државном првенству Србије у Бадминтону :освојено је 8 медаља. Такмичари Бадминтон клуба Змајеви освојили су 2 бронзане медаље на Европском јуниорском првенству.Тренутно  15  крушевљана чланова Бадминтон клуба Змајеви у различитим узрасним категоријама представља  репрезентацију Србије у бадминтону.

 

НАЈУСПЕШНИЈА МЛАДА ЕКИПА ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Стонотениски клуб „Напад“

У 2020 години стонотенисери  Стонотениског клуба „Напад“ из Крушевца“ остварили су пласман у првенству  региона Стонотениског савеза централне Србије на  прво место  у екипној конкуренцији  у две категорије  јуниори и млађи кадети  и  пласман на треће место у  екипној конкуренцији у категорији  јуниорки.

 

НАЈУСПЕШНИЈИ ТРЕНЕР ГРАДА КРУШЕВЦА У 2020 ГОДИНИ

 

 Драган Антић  тренер Бадминтон клуба „Змајеви“

Драган Антић је помоћни тренер бадминтон репрезентације Србије. Тренер чији су спортисти у 2020 години на Европском јуниорском  бадминтон првенству освојили 2 бронзане медаље ,једну у женском синглу а другу у мушком дублу. Тренер такмичара који су на званичном државном првенству Србије у бадминтону у 2020 години освојили: на сениорском појединачном државном првенству Србије у Бадминтону: освојено је 8 медаља, на екипном 3 медаље: Златна у конкуренцији женских екипа, сребрна у мешовитој конкуренцији и бронзана у мушкој.На јуниорском државном првенству освојено је: 19 медаља.

Додела признања  проглашеним најуспешнијим спортистима,екипама и тенеру  града Крушевца за 2020 годину уследиће накнадно у наредном периоду по одлуци Спортског савеза града Крушевца у складу са важећим противепидемијским мерама против сузбијања заразне болести COVID 19.О датуму ,месту и термину доделе  признања најуспешнијим спортистима,екипама и тенеру  града Крушевца за 2020 годину шира спортска јавност града Крушевца биће благовремено обавештена.