одржана промоција публикације “крушевачки спорт кроз историју”

У великој сали Народног музеја у Крушевцу дана 26.11.2021. године одржана је промоција публикације „Крушевачки спорт кроз историју“ чији је издавач Спортски савез града Крушевца а аутор Александар Николић.

У присуству тридесетак представника јавног и спортског живота града Крушевца одржана је промоција публикације „Крушевачки спорт кроз историју“ која обухвата временски период од 1897. године када датирају први писани подаци о организованом бављењу спортом у Крушевцу па све до данашњих дана. Публикација је обухватила  и пратила  историјски развој 37 крушевачких спортова . На  445 страна  текста  богато илустрованих фотографијама из различитих периода, ова књига штити од заборава све оно што у свету спорта у овог граду не сме да се заборави.

Електронску верзију публикације “Крушевачки спорт кроз историју” можете погледати и преузети са веб странице Спортског савеза града Крушевца уласком у секцију “историја”.

На промоцији публикације скупу су се обратили председник Спортског савеза града Крушевца у име издавача ,проф.др Владимир Копривица као рецезент , као актер описаних  историјских догађаја у публикацији  г-дин Младен Млађа Нешић  истакнути спортски педагог и истакнути спортски радник града Крушевца једана од крушевачких спортских легенди, и аутор Александар Николић  технички секретар у Спортском савезу града Крушевца.

Повод за издавање књиге била је 2021. година која представља 650 година од оснивања  града Крушевца  и наставак традиције која је наслеђена од бивше СОФК- Крушевац која је  давне 1971. године издала публикацију „25 година организованог бављења физичком културом у граду Крушевцу“ која је издата поводом шест  векова од оснивања Крушевца а чији је аутор био г-дин Десимир Здравковић –Ћеса тадашњи секретар СОФК-Крушевац.

Циљ издавања публикације је трајно бележење важних историјских података из области спорта у Крушевцу и покушај да се од заборава отргну пионири развоја крушевачког спорта , спортске организације и спортске институције које су утицале на раст и развој крушевачког спорта.

Публикација ће имати и своје електронско издање које ће грађанима бити доступно на сајту Спортског савеза града Крушевца.

Издавање публикације „Крушевачки спорт кроз историју“ омогућили су Град Крушевац, Спортски савез  Србије, предузеће „Хемофлуид“ из Крушевца и Агенција за физичко и техничко обезбеђење „Алфа гард „ из Крушевца.