потписани уговори о стипендирању талентованих и перспективних спортиста града Крушевца

У скупштинској сали градске управе Крушевац 01.04.2022 године потписани  су уговори о додели спортских стипендија Спортског савеза града Крушевца за 2022. годину. Стипендије су опредељене преко годишњег програма Спортског савеза града Крушевца, а њихов финансијер је Град Крушевац. Након објављеног јавног позива за достављање документације кадидата за доделу спортских стипендија за 2022 годину, овлашћени предлагачи кандидата- спортске организације са територије града Крушевца поднеле су документацију за 34-оро кандидата, од чега је 30 кандидатура достављено потпуно исправно у складу са јавним позивом а 4 кандидатуре су биле формално непотпуне. Комисија за доделу спортских стипендија Спортског савеза града Крушевца донела је Одлуку да се 1.000.000,00 динара колико је опредељено из буџета Града Крушевца у ове сврхе, додели 25-оро кандидата који испуњавају прописане услове у складу са “Правилником о критеријумима за доделу стипендија перспективним и талентованим  спортистима града Крушевца”. Одлучено је да 25 младих спортиста прими стипендију у износу од 40.000 динара на годишњем нивоу, односно у 10 месечних рата по 4.000 динара.

Њих је најпре поздравила  градоначелник г-ђа Јасмина Палуровић:

“ Желим да се захвалим нашим младим спортистима што проносе славу Крушевца и изван националних оквира и што ће се придружити плејади стипендиста Града. Крушевац је познат и признат град са дугом спортском традицијом и активно ради на унапређењу спорта, повећању његове ефикасности и доступности као јавне услуге, пре свега деци и омладини, али и другим друштвеним групама. Користим ову прилику да честитам нашим добитницима и надам се да ће вас наредне године године бити још више, а ми ћемо се потрудити да вам максимално помогнемо како би што лакше савладали препреке на путу ка успеху. Пре свега даљом изградњом спортске инфраструктуре, али и програмима за омасовљавање и већу доступност спорту“.

“Драго ми је што могу да кажем да је ово један леп пример добре праксе и бриге Града Крушевца о својим перспективним и талентованим спортистима. Надам се да ће им ове стипендије бити подстрек да још више тренирају и постижу боље резултате, а за њихове клупске другаре  мотив да се надмећу у једној позитивној конкуренцији и уче вредностима заједништва, пријатељства и фер игре“, истакао је председник Спортског савеза града Крушевца г-дин Бојан Обрадовић.

Уговоре су потписали корисници стипендија, односно њихови родитељи, а испред Спортског савеза града, председник  г-дин Бојан Обрадовић.

Списак стипендиста можете погледати овде.Табеларни приказ добитника спортске стипендије Спортског савеза града Крушевца за 2022 годину