у крушевцу одржана спортско рекреативна манифестација “сеоске игре”

Дана  18.06.2022. године у оквиру прославе  „Видовданских свечаности 2022″ које обележава град Крушевац Спортски савез града Крушевца у сарадњи са Спортским савезом Србије организовао је спортско рекреативну манифестацију под називом „Сеоске игре“.

У објектима Спортског центра Крушевца (отворени спортски терени отворених базена, отворени травнати терени, Хала спортова, сала за борилачке спортове на затвореним базенима) надметало се 80 такмичара представника месних заједница Каоник, Велики Купци, Бела Вода и Читлук.Такмичење је обухватало надметања у  једанаест дисциплина (скок у даљ из места, шах, обарање руку, одбојка, надвлачење конопца, рвање, фудбал, бацању камена с рамена, надвлачењу штапа, полигону, трци у џаковима).

Након дефилеа екипа  учесника и интонирања химне Републике Србије спортско рекреативно такмичење „Сеоске игре“ свечано је отворио  помоћник  градоначелника за спорт и омладину града Крушевца г-дин Владимир Петровић.

Након завршених такмичења по дисциплинама  и збирања бодова у једанаест такмичарских дисциплина проглашене су најуспешније екипе. Екипа месне заједнице Каоник другу годину за редом победник је градског такмичења „Сеоских игара“ за 2022 годину, друго место припало је екипи месне заједнице Читлук, треће место припало је екипи месне заједнице „Велики Купци“ четвртопласирана екипа била је екипа месне заједнице „Бела Вода“.

Три првопласиране екипе  награђене  су пехарима и лоптама за кошарку, фудбал и рукомет које је обезбедио Спортски савез Србије.

Право наступа на регионалном првенству „Сеоских игара 2022“ које ће се одржати у месецу августу у Соко Бањи остварила је екипа Каоник ,која ће представљати град Крушевац на регионалном спортско- рекреативном такмичењу.