“велики шиљеговац” екипни је победник “сеоских игара србије” за 2023 годину

На завршном такмичењу „ Сеоских игара “ које је одржано у Пожаревцу од 01-03.септембра.2023. године у оквиру манифестације „Љубичевске игре“ екипа  месне заједнице „Велики Шиљеговац“ –представник града Крушевца,  освојила  је прво место и постала државни првак “Сеоских игара” Спортског савеза Србије за 2023 годину .

Сеоске игре су екипно  такмичење месних заједница  са  сеоског подручја Србије у десет дисциплина (полигон спретности, надвлачење конопца, обарање руку,скок у даљ из места, рвање,надвлачење штапа, мали фудбал, бацање камена с рамена, скок у даљ из места, шах).Екипа Великог Шиљеговца је пласман на државно првенство сеоских игара остварила након освојеног првог места на градском такмичењу  „Сеоских игара“ у Крушевцу у конкуренцији четри екипа са територије града Крушевца и након освојеног првог места на  регионалном такмичењу „Сеоских игара“ у Алексинцу у конкуренцији четри екипе победника региона Источне Србије.

На државном првентву  „Сеоских игара“  у Пожаревцу  у два такмичарска дана екипа Великог Шиљеговца освојила је прво место освојивши 58 бодова из десет  такмичарских дисциплина и том приликом била најбоља у конкуренцији 8 екипа (регионалних победника :“Бродарево“-Пријепоље ,“Грљан“-Зајечар, „Лозна“-Трстеник,“Црна Бара“-Богатић,“Доња Стражава“-Прокупље,“Пертате“-Лебане,“Белошевац“-Ваљево).

Председник Спортског савеза Србије г-дин Давор Штефанек испред  Спортског савеза Србије на церемонији доделе признања најуспешнијим екипама ,екипи Великог Шиљеговца  доделио је победнички пехар, медаље и ваучер за изградњу отвореног  спортског терена за мале спортове (мали фудбал, рукомет) на територији месне заједнице Велики Шиљеговац као главну награду.

Екипа Великог Шиљеговца показала је прави спортски карактер, кроз заједништво, залагање и борбени  спортски дух успела је да својој месној заједници и свом граду донесе донацију изградње спортског терена који ће бити од великог значаја за развој спорта и спортске рекреације у Великом Шиљеговцу, у области рибарске реке и граду Крушевцу. Изградња отвореног спортског терена очекује се у току 2024 године. Техничку  и финансијску помоћ за одлазак и наступ екипе Великог Шиљеговца на државном првенству „Сеоских игара“ у Пожаревцу пружили су Спортски савез града Крушевца и град Крушевац .