позив на едукативно промотивну манифестацију “Олимпијска стаза” Крушевац субота 16.09.2023.

Обавештавамо ширу спортску јавност града Крушевца да  ће се дана 16.09.2023. године у нашем граду одржати едукативно промотивно спортска манифестација “Олимпијска стаза”у организацији Олимпијског комитета Србије,компаније ДДОР  и града Крушевца.Окупљање и почетак акције планирани су за 12 часова на Платоу испред Дома синдиката у  Крушевцу. По пропозицијама учесници могу бити сви грађани од 7 до 77 година који су подељени у три учесничке категорије: појединац, пар, екипа (пет чланова).

Учесници ће кроз Олимпијску стазу проћи кроз 5 наведених полигона, као и кроз 5 међустаница где ће направити задате фотографије. Сви учесници Олимпијске стазе добиће правила такмичења, посебно дизајниране мајице, поклон пакете компаније ДДОР, а најуспешнији освајају вредне награде. Основна школа одабрана од стране локалне самоуправе добиће поклон пакет лопти за потребе извођења наставе физичког васпитања од компаније ДДОР осигурања.

„ДДОР Олимпијска стаза“ има за циљ промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Кроз едукацију деце, родитеља и читаве заједнице, „ДДОР Олимпијска стаза“ ће свима приближити олимпизам и олимпијске симболе. „ДДОР Олимпијска стаза“ организована је у у Вршцу, Ужицу, Пироту, Крагујевцу, Новом Саду Пожаревцу, Сомбору, Руми, Ваљеву, Чачку и Зајечару и окупила више од 2.500 учесника и навијача.

Учешћем, такмичари ће бити у прилици да науче више о историји Олимпијских игара, успесима наших Олимпијаца и да се кроз промоцију физичке активности активно укључе у спортске активности које ће их можда једног дана одвести и на Олимпијске игре. Такође, учесници ће научити понешто и о дугогодишњем спонзору Олимпијског тима Србије – ДДОР осигурању.

Присутнима на догађају ће се обратити: Марица Перишић, џудисткиња, учесница Олимпијских игара Токио 2020 и освајачица златне медаље на Медитеранским играма Оран 2022; представник Града Крушевца и Видак Томић, менаџер пословнице ДДОР осигурања у Крушевцу.