у подручним одељењима ОШ”Деспот Стефан” у Јабланици и Наупару одржана спортско-промотивна акција”вежбајмо заједно”

Дана 12.10.2023. године у подручним одељењима Основне школе „Деспот Стефан “ у селима Јабланица  и Наупаре , Спортски савез града Крушевца реализовао је спортско промотивну акцију „Вежбајмо заједно“ као трећу и четвру по реду од 50 планираних.

У трајању  једног наставног часа од 45 минута представници стручне службе Спортског савеза града Крушевца  кроз спортске полигоне анимирали су четрдесетак предшколаца и ученика подручних одељења ОШ “ Деспот Стефан из Јабланице и Наупара.

Учесници активности у Јабланици били су предшколци и ученици од 1 до 4 разреда,   у селу Наупару у истоименом подручном одељењу школе учествовали су ђаци од 1 до 4 разреда школе . Промотивна активност реализована је кроз физичко вежбање ђака и њихову активност на постављеним  спортским полигонима у којој су учествовали сви присутни предшколци и ђаци од 1 до 4 разреда. Циљ акције је промоција спорта, физичког вежбања и утицај на стварање и формирања здравих животних навика.

Главна награда и бенефит за организаторе ове акције били су дечија радост, осмеси  и  велика воља исказана приликом реализације  спортских активности.

Спортски савез града Крушевца планира да у 2023. години и током 2024. године обиђе са акцијом „Вежбајмо заједно „ свих 50 подручних одељења крушевачких основних школа и на тај начин изврши утицај  на популаризацију спорта и физичких активности код деце из сеоских средина града Крушевца.