У подручном одељењу ОШ”Вук Караџић” у Церови одржана акција “Вежбајмо заједно”

Дана 16.04.2023. године у подручнoм одељењу Основне школе „Вук Караџић “ у селу Церова , Спортски савез града Крушевца реализовао је спортско промотивну акцију „Вежбајмо заједно“ као прву овогодишњу акцију од 46 планираних у 2024 години.У трајању  једног наставног часа од 45 минута представници стручне службе Спортског савеза града Крушевца анимирали су ученике подручног одељења ОШ “ Вук Караџић“ из Церове.

Учесници активности у Церови били су ученици од 1 до 4 разреда школе. Промотивна активност реализована је кроз физичко вежбање ђака и њихову активност на постављеним  спортским полигонима у којој су учествовали сви присутни ђаци од 1 до 4 разреда. Циљ акције је промоција спорта, физичког вежбања и утицај на стварање и формирања здравих животних навика.

Главна награда и бенефит за организаторе ове акције била је дечија радост, осмеси  и  велика воља исказана приликом реализације активности.

Спортски савез града Крушевца планира да у 2024. години обиђе са акцијом „Вежбајмо заједно „  46 подручних одељења крушевачких основних школа и на тај начин изврши утицај  на популаризацију спорта и  стварање здравих животних навика код деце и ђака из сеоских средина града Крушевца.