У подручним одељењима ОШ “Бранко радичевић” у Дедини и Макрашану одржана акција “Вежбајмо заједно”

Дана 26.04.2024. године у подручним одељењима Основне школе „Бранко Радичевић“ у насељеним местима Дедина и Макрешане, Спортски савез града Крушевца реализовао је спортско промотивну акцију „Вежбајмо заједно“ као другу и трећу акцију од  46 планираних акција у подручним одељењима крушевачких основних школа у току 2024 године.

У трајању  једног наставног часа од 45 минута представници стручне службе Спортског савеза града Крушевца анимирали су осамдесетак предшколаца и ученика подручних одељења ОШ “ Бранко Радичевич“ из Дедине и Макрешана.

Учесници активности у Дедини били су предшколци и ученици од 1 до 4 разреда њих шездесетак,  у селу Макрешану у истоименом подручном одељењу школе учествовали су ђаци од 1 до 4 разреда школе њих двадесетак . Промотивна активност реализована је кроз физичко вежбање ђака и њихову активност на постављеним  спортским полигонима у којој су учествовали сви присутни предшколци и ђаци од 1 до 4 разреда. Циљ акције је промоција спорта, физичког вежбања и утицај на стварање и формирања здравих животних навика.

Главна награда и бенефит за организаторе ове акције била је дечија радост, осмеси  и  велика воља исказана приликом реализације активности.

Спортски савез града Крушевца планира да у 2024. години  обиђе са акцијом „Вежбајмо заједно „  46 подручних одељења крушевачких основних школа и на тај начин изврши утицај  на популаризацију спорта и физичких активности код деце из сеоских средина града Крушевца.