одржана спортско промотивна манифестација”спортом против насиља”

Дана 07.06.2024. године у подручнoм одељењу Основне школе „ Деспот  Стефан“ у селу Јабланица , Спортски савез града Крушевца  пружио је  техничку помоћ у реализацији спортске манифестације „Спортом против насиља“ организатору манифестације наставницима и васпитачима подручног одељења Основне школе „ Деспот  Стефан“ из села Јабланице  који су по дванаести пут организовали ову манифестацију.

Спортски савез града Крушевца помогао је одржавање манифестације са својим  техничким и стручним капацитетима.

У трајању  једног наставног часа од 45 минута представници стручне службе Спортског савеза града Крушевца анимирали су  присутне учеснике манифестације ђаке  подручног одељења из Јабланице ( предшколце и ђаке од 1 до 4 разреда  из  подручног одељења из Јабланице као и ђаке два одељења од 1 до 4 разреда  из матичне школе из Горњег Степоша.

Промотивна активност реализована је кроз физичко вежбање ђака и њихову активност на постављеном  спортском полигону.Сви присутни ђаци од 1 до 4 разреда као и њихови родитељи прошли су постављени спортски полигон који је од њих захтевао низ различитих моторичких радњи и кретања.

Циљ акције је промоција спорта као алата у борби против насиља, промоција физичког вежбања и утицај на стварање и формирања здравих животних навика.

Главна награда и бенефит за организаторе ове акције била је дечија радост, осмеси  и велика воља исказана приликом реализације активности.

У акцији је учествовало седамдесет предшколаца и ђака и 20 родитеља.