У оквиру “видовданских свечаности” у крушевцу одржане “сеоске игре”

Дана 15.06.2024. године у оквиру обележавања „Видовданских свечаности“, Спортски савез града Крушевца организовао је спортску манифестацију „Сеоске игре“.

„Сеоске игре“ су градско  екипно такмичење представника месних заједница са територије града Крушевца у десет дисциплина: (скок у даљ из места, обарање руку, надвачење конопца, полигон, трка џакова, бацање камена с рамена, надвлачење штапа, шах, одбојка, мали фудбал). Спортска манифестација „Сеоске игре“ одржава се у Крушевцу по четврти пут уз подршку Града Крушевца под покровитељством Спортског савеза Србије. Манифестација „Сеоске игре“ организује се у преко четрдесет градова у Републици Србији.  „Сеоске игре“ су реализоване у објектима Спортског центра Крушевац (отворени спортски терени за мале спортове у оквиру отворених базена и Хали спортова) и на пеинтбол терену у Крушевцу. Учешће на манифестацији узело је осамдесет такмичара представника екипа: ( Каоник, Бела Вода, Читлук, Кобиље). У име Града Крушевца “Сеоске игре” је свечано отворила помоћница за спорт и омладину градоначелника града Крушевца г-ђа Невена Плавшић.

Након одржаних такмичења по дисциплинама  осварен је коначан пласман екипа :

1.место екипа“ Каоник“ са 46 освојених бодова

2.место екипа „Кобиље“ са 26 освојених бодова

3.место екипа „Бела Вода“ са 21 освојеним бодом

4.место екипа“Читлук“ са 20 освојених бодова.

Победничка екипа „Каоник“ након убедљиве победе на градском такмичењу у Крушевцу, стекла је право учешћа на  регионалном првенству „Сеских игара“ које ће се организовати у Ћуприји крајем месеца августа 2024 године.

Три најуспешније екипе награђене су пехарима, Спортски савез Србије свим екипама обезбедио је мајице и лопте за фудбал, рукомет и кошарку. Награде је у име Спортског савеза Србије доделио г-дин Петар Шундић.