у крушевцу одржан “видовдански сајам спорта”

Дана 20.06.2024. године у организацији Спортског савеза града Крушевца као део манифестације „Видовданске свечаности“ које обележава Град Крушевац у парку Багдала одржан је „Видовдански сајам спорта“.

 

Тридест једна крушевачка спортска организација представљајући двадесет спортова представила је свој рад грађанима Крушевца. Видовдански сајам спорта почео је дефилеом спортиста који су из центра града Крушевца дефиловали до парка Багдала  ( до отворених спортских терена) где је одржан „Видовдански сајам спорта“.

Концепција сајма подразумевала је представљање спортских организација на тридесет и једном постављеном штанду као и константно представљање спортских организација у централном простору терена за мале спортове где су клубови представљали свој спорт кроз приказ и интеракцију са посетиоцима „Видовданског сајама“ спорта грађанима града Крушевца.

 

Видовдански сајам спорта свечано је отворио градоначелник града Крушевца г-дин Иван Манојловић у присуству представника локалне самоуправе и великог броја спортиста и грађана Крушевца. Градоначелник града Крушевца г-дин Иван Манојловић том приликом доделио је захвалнице свим спортским организацијама које су узеле учешће на „Видовданском сајму спорта“ истакавши притом да је град Крушевац спортски град што доказују млади спортисти и резултати које они постижу.

Грађани Крушевца имали су прилику да на једном месту виде и упознају се са радом спортских организација које раде и егзистирају на територији града Крушевца да се опробају у неком од спортова и да кроз разговор и интеракцију са спортистима и спортским радницима пронађу спорт за себе и своје ближње.

Циљ организације „Видовданског сајма спорта „ била је презентација крушевачких спортова и промоција здравог начина живота као и утицај на стварање здравих животних навика код грађана Крушевца.